pijn in rug

Auto!

Dat je je met een stramme pijnlijke onderrug uit die autostoel wurmt en je lijf langzaam weer recht weet te takelen..

Als de achterkant van de zitting van een stoel lager is dan de voorkant gaat je bekken onder kantelen (‘staart tussen je benen’) daardoor zit je op je heiligbeen en niet op je zitbotjes.

Een auto hobbelt, trilt en schudt tijdens het rijden en de werveltjes in je onderrug trillen gezellig mee, de tussenwervelschijven komen in de knel en het bindweefsel gaat lekker vast zitten..

Et voilà, je hebt een schoenlepeltje nodig om je uit de stoel te wurmen en weer rechtop te kunnen staan.

 

Instappen door eerst je been naar binnen te slingeren, en dan de rest van je lijf er achteraan zorgt er voor dat je heup aan één kant regelmatig behoorlijk belast wordt. Uitstappen is hetzelfde laken een pak: eerst je ene been naar buiten en dan de rest van je lijf er achteraan. Je onderrug en bekken maken een gekke draai en de schijven tussen je werveltjes gillen het op den duur uit..

 

Wat je nodig hebt om dat te voorkomen is een handdoek en een pepermuntje. Zo simpel kan het zijn.

 

Hoe dan?

 

Zitten:

Vouw de handdoek smal op en leg je op de achterkant van de zitting van je stoel zodat de zitting horizontaal is ipv achterovergezakt en let op dat je op je zitbotten gaat zitten. Het helpt ook om de holling ter hoogte van je taille te ondersteunen met nog een opgevouwen handdoek, of je koopt een back support pillow.

Het is vast nodig de zitting wat lager te stellen nu je rechtop zit.

Het is even wennen maar je stapt ook nog een stuk minder moe uit!

 

In- & uitstappen:

Het pepermuntje tussen je knieën klemmen, dan met de billen naar de stoel zakken en vervolgens je knieën (pepermuntje!) de auto in draaien terwijl je je bekken meedraait.

Uitstappen hetzelfde maar dan andersom.

 

Zijn die pepermuntjes toch nog ergens goed voor!